Breaking News :

Cartel Alfa: Electrolux amenință cu relocarea fabricii din Satu Mare în Polonia. Este o acțiune de intimidare a greviștilor

Preluat de pe HotNews.ro

Electrolux amenință, prin vocea angajaților rămași în fabrica din Satu Mare, cu relocarea producției în Polonia, afirmă sindicaliștii de la Cartel Alfa, susținând că este o acțiune de intimidare a greviștilor, care are ca scop să descurajeze lucrătorii, din Satu Mare și de oriunde, în a-și cere drepturile”.
”Înțelegem că în actuala economie de piață, capitalul este liber să circule și să se mute acolo unde condițiile sunt mai avantajoase. Dar a face această mutare în condițiile în care productivitatea nu este mai bună decât cea din România, iar salariile în Polonia sunt semnificativ mai mari decât in România, fără transfer de taxe (angajatorul acolo are și contribuții mai mari la salariul brut), indică limpede că este o acțiune motivată nu de considerente economice, ci de dorința de a descuraja prin orice mijloace lucrătorii în a-și cere condiții mai bune de salarizare”, spune Cartel Alfa într-un comunicat de presă.
”Compania Electrolux (ne referim la companie pentru că în numele acesteia par să vorbească cei 100 de angajați anonimi din fabrică, semnatari ai unei scrisori deschise către greviști) este deranjată de acțiunea de boicot realizată de CNS Cartel ALFA prin caravana de la Satu Mare către Ambasada Suediei. Cu toate astea, boicotul a fost singura modalitate legală de acțiune pentru a determina compania să reia dialogul social și negocierea cu greviștii. (…) CNS Cartel ALFA nu susține prelungirea nejustificată a acestui conflict de muncă! Am fost mereu deschiși la dialog, inclusiv prin numeroase demersuri pentru a stabili un dialog cu managementul grupului din Suedia. Încetarea conflictului de muncă stă însă exclusiv în puterea managementului fabricii, prin așezarea la masa dialogului și găsirea unei soluții acceptabile de ambele părți”, adaugă sursa citată.

..citeste mai mult

Andrei Riznic

Andrei Riznic

Read Previous

Cristiano Ronaldo a cazut in depresie după golurile lui Messi.

Read Next

Radu Mazăre, condamnat la aproape 10 ani de închisoare în dosarul Polaris, cu prejudiciu de 200 milioane lei. Decizia nu este definitivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *